Microblading

INFORMATION MICROBLADING

 

Microblading

Microblading, även kallad 3D är en semi-permanent tatuering. Det är den hetaste trenden inom kosmetisk tatueringsteknik. Tekniken går ut på att man ristar in tunna hårstrån av pigment i överhuden för få ett utseende som liknar riktiga strån.

Pigmenten som vi använder oss av är från den världsledande tillverkaren PhiBrows och har utformats för att matcha din naturliga färg så att de smälter in bland dina befintliga hårstrån. Pigmenten är godkända av läkemedelverket och sterila engångsverktyg används vid varje behandling. Resultatet bli naturligt, felfritt och fylligare bryn.

Vårt mål är att ni ska få ett så naturligt resultat som möjligt, dina drömbryn. Efter första besöket rekommenderar vi att du bokar in en Touch up inom 8 v för korrigering och för en bättre hållbarhet. Resultatet håller i ca 1 – 3 år beroende på hudtyp. Vi rekommenderar en påfyllning 1 gång per år för att bevara resultatet.

Priser:

 • Nykunds erbjudande: 3200 sek (Ordinarie pris: 4400 sek) ink. återbesök inom 8 veckor
 • Återbesök inom 6 månader: 1500:-
 • Återbesök inom 12 månader: 2000:-

Före behandling:

 • Inget kaffe eller energidryck 3 h innan behandling
 • Avstå från alkohol två dagar innan behandling
 • Undvik att sola dagen innan behandling
 • Undvik Omega 3 och värktabletter (förutom Alvedon och Panodil) 3 dagar innan behandling

Du kan inte genomföra behandlingen om du:

 • Är gravid, ammar, äter blodförtunnande medicin eller har diabetes
 • Under 18 år
 • Har en bakgrund av Keloids eller Hypertrofisk ärrbildning
 • Lider av epilepsi
 • Svåra hjärtproblem
 • Är sjuk i förkylning, influensa eller liknande
 • Har någon typ av hudirritation (rodnad, solbränna, akne) eller psoriasis nära det behandlade området
 • Har använt Isotretinoin det senaste året

 

Frågor:

 

Är behandlingen smärtfritt?

Microblading är den mest skonsamma metoden för att få permanenta ögonbryn. De flesta upplever behandlingen nästan helt smärtfri då vi använder bedövningssalva, men det är väldigt individuellt. Vissa upplever behandlingen som lite obehaglig medan andra inte känner något alls, jämför med när du noppar dina ögonbryn.

 

Hur långt tid tar behandlingen?

Behandlingen är uppdelad i två tillfällen med en läknings period på 6 – 8 veckor mellan besöken. Första behandlingen tar ca två timmar, den andra ca 1 timme.

 

Hur kommer ögonbrynen se ut direkt efter behandlingen?

Direkt efter behandlingen kommer stråna vara mörkare än det tänkta resultatet men bleknar med tiden till en mjukare och mer naturlig nyans. Behandlingen medför ingen svullnad, en lättare rodnad på huden kan uppstå men försvinner vanligtvis inom 30 min.

 

Till vem passar en microblading behandling för?

Tekniken är idealisk för dig som vill få naturliga och hårliknande linjer som komplement till dina befintliga ögonbryn. Det passar dig som önskar att få fylligare bryn men även för dem som redan har bryn men vill få en bättre form.

 

Kan jag återgå till normal aktivitet efter behandling?

De flesta vardagliga aktiviteter kan återupptas direkt. Tung träning bör dock undviks i ca. 1 vecka för bästa resultat – svett som hamnar på dina ögonbryn kan bleka den läkande färgen. Förutom utomhusaktiviteter finns inga restriktioner, men kom ihåg att hålla det behandlade området rent, torrt och skyddat från solen.

          

OM BEHANDLAREN

Nelli Avagjan, licensierad PhiBrow Artist

Nelli Avagjan, grundaren till NBS Nelly Brow Studio är en licensierad PhiBrow (semi-permanent makeup) artist. Som perfektionist har hon en precision och uppmärksamhet på detaljer där målet är att alltid överträffa förväntningar med sin unika teknik. Naturliga, fylliga och definierade bryn är hennes signatur, syftet är att förbättra ens skönhet med naturligt resultat. Nelli vill alltid nå en nivå av professionalism och skicklighet som är ojämförlig i branschen.

Se Nellis arbete på @Nellybrowstudio (länka till IG)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top