Permanent hårborttagning- Alexandrite laser

Vill du få bort oönskat hår? Då har du kommit rätt!

Baserad på många års erfarenhet, sedan 2005 är vi specialister på permanenthårborttagning.
Vi satsar mycket på teknik och noggrannhet!

I mer än 50 år har tekniken för permanent hårborttagning funnits. Vi har sett tekniken gå framåt och har alltid sett till att vara uppdaterade med senaste maskinerna vad gäller permanent hårborttagning.

Idag känns det fantastiskt bra att ha levererat till 10 000- tals kunder och att Atlaskliniken är störst med permanenthårborttagning i hela Östergötland – Linköping.


Alexandrite Laser- DiodLaser – IPL

Vår senaste satsning är Alexandrite Laser som är i världsklass.
Alexandrite Lasern arbetar med ny teknologi med 5 000 W i styrka, och behandlar alla hud typer även de mörkaste samt solbränd hud utan risk. Tunna hårstrån, även fjun och brunblonda hår går att behandla effektivt. Det går bra att komma på behandlingar med den nya Alexandrite Lasern även på sommaren. Den är smärtfri och snabb med hållbart resultat.

Diod Laser och IPLs teknik fungerar så att ljuset är anpassat för att enbart söka sig till pigmentet i hårsäcken där den genom att omvandlas till hög värme, ca 70 grader och förstör hårsäcken. Metoden fungerar endast på hår som har pigment i sig, mörka hårstrån på ljus hud är det ultimata. Kan inte användas på mörk samt solbränd hud och tunna, vita eller röda hårstrån går inte att behandla.


Om du äter mediciner som gör dig ljuskänslig eller påverkar din hud ska du för säkerhets skull undvika behandlingen tills medicineringen är över.

Vi bedömer vilken metod som är lämpligast för just din hud efter en kostnadsfri konsultation!

FRÅGOR OCH SVAR:

Kan alla behandlas?

 • Inte är gravid eller ammande.
 • Inte lider av cirkulationsrubbningar eller har pacemaker.
 • Inte tar några mediciner som påverkar huden, ex. antibiotika eller mediciner som gör huden ljuskänslig.

Hur många behandlingar behövs?

 • Håret växer i olika faser och det är bara växande hårstrån som kan behandlas.
  Ca 10 – 30 % av det totala antalet aktiva hårsäckar är växande samtidigt vilket innebär att det behövs minst fem behandlingar för att komma åt alla hårstrån. Det är dock väldigt individuellt hur många behandlingar som behövs för att uppnå det resultat som eftersträvas.

  Faktorer som spelar in är bland annat hårfärg, hudfärg och tjocklek på hårstråna. Dina grundförutsättningar samt ärftliga faktorer är därmed väldigt avgörande för hur många behandlingar som krävs. Även hormonella förändringar i kroppen påverkar resultat starkt, dvs en hormonell obalans eller rubbning kan leda till att nytt hår börjar växa på redan behandlade områden.

  Vanligtvis sker behandlingarna med; 4 – 6 veckors mellanrum ansikte, 6 – 8 veckor mellanrum mellankropp och 7 – 10 veckor mellanrum ben.

Komplikationer eller biverkningar?

 • Komplikationer är mycket sällsynta och beror också till stor del på hur känslig din hud är samt hur mycket pigment du har. Du blir röd och kan även bli lite svullen efter behandlingen. Detta brukar lägga sig på någon eller några timmar. Den nya Alexandrite Lasern och Diode Laser med RF (Radiofrekvens) är de starkaste behandlingsmetoden för permanent hårborttagning!

Åldersgräns?

 • För permanent hårborttagning med laser, är det 18 årsgräns hos oss.

Att tänka på innan behandling!

 • Alltid vara fin rakad till varje behandlingstillfälle oavsett område
  Håll alltid god hygien
  Inte sola inom 24h före behandling (OBS! gäller endast Alexandrite Laser)
  Inte ha smink/lotion/brun utan sol osv, på området

Att tänka på efter behandling!

 • Inte sola 24h efter behandling (OBS! gäller endast Alexandrite Laser)
  Inte bada, basta eller använda produkter med syra etc. 24h efter behandling

 

 

 

Skicka vänligen in ett kostnadsfritt bedömningsformulär vid fler frågor!

Scroll to Top