Tatuerings borttagning

Ta bort din tatuering för alltid!

En tatuering som med tiden förlorat sin charm och färg eller en tatuering som man inte längre kan stå för ex. politiska, grupptillhörighet, religiösa, en impulstatuering, den du gjorde på semesterresan eller den som inte längre passar dig.
Här kan du välja att bleka ner eller ta bort den helt.

Börja med att boka in en 20 minuters kostnadsfri konsultation till vår terapeut som jobbat med tatueringsborttagning sedan 2005.
Du får all Information om vad det innebär att göra en tatueringsborttagning med Q-switchad Yag-laser maskin.
Q-switchad Yag-laser är en lasermetod med kort och intensiv ljuspuls, vilket gör att tatueringen kan tas bort utan att hudens naturliga pigment påverkas.

Vi går igenom en hälsodeklaration, tar reda på eventuella sjukdomar, mediciner, benägenhet att få ärrbildningar, hur du undviker infektioner samt information om eftervård samt pris.

Antal behandlingar är individuellt, allt beror på var din tatuering sitter, hur mycket pigment det finns att ta bort, storleken och hur just din kropp återhämtar sig!

De flesta tatueringarna går bort till 100 % utan ärr och pigmentförändringar.
Ändå kan man inte garantera att tatueringen försvinner helt, ibland kan det bli skuggor av tatueringen och det kan bli pigmentförändringar hos vissa personer. Får man pigmentförändring, bleknar den inom någon månad och huden återgår då till sin naturliga färg.

Det finns två olika arbetsmetoder när man tar bort tatueringar med laser – mjukt eller hårt.

Mjukt
Här arbetar man väldigt försiktigt! Kunden får då ingen eller minimal sår bildning, huden blir endast lite röd och tatueringen bleks efter varje tillfälle. Denna metod kräver många behandlingar och är ett säkert tillvägagångsätt om man är orolig för eventuella ärrbildningar.

Hårt
Här arbetar man på högre stryka och därigenom ”bränner, bleker” huden mer, då får kunden en sårskorpa. I sårskorpan/sårskorporna följer en del av tatueringen med. Detta är en betydligt snabbare metod, men med en viss risk för ärrbildning.

Risker
Risken är större för ärrbildning på övre bröst/dekolletaget . Ett fåtal kan få allergiska reaktioner och det uppkommer genom att färgpigmenten frigörs i kroppen och en del svarar dåligt på det. Därför är det viktigt att inte lasra för stora områden åt gången
(t.ex. större än 25 x 25 cm) läkningen kan ta för mycket av kroppens resurser.

FRÅGOR OCH SVAR:

Gör det ont?

  • Ja, en del tycker att det gör ont, andra känner av det men tycker att det är acceptabelt.
    I vanliga fall behövs ingen bedövning, men vill man känna minimal smärta så kan man stryka på Emla
    (bedövningskräm) 1 timme innan och sätta på plastfolie som torkas av innan behandlingen.

Kontraindikationer?

  • Inte vara gravid eller amma.
  • Inte lida av cirkulationsrubbningar (eller ha pacemaker).
  • Inte ta några mediciner som påverkar huden, ex. antibiotika eller mediciner som gör huden ljuskänslig.

Priser

3×3 cm              500:-

5×5 cm              800:-

10×10 cm          1500:-

15×15 cm           1800:-

20×20 cm         2400:-

Ögonbryn båda 800:-

 

 

Scroll to Top